Välkommen
     Klicka för att komma till de engelska sidorna.
     

 

Överföring av videoband till USB, extern hårddisk eller Dropbox.

Digitalisera – låt dina gamla band få nytt liv! Överföring av videoband till USB, extern hårddisk eller Dropbox.

Aktuellt: Det går bra att lämna filmer och bilder i trädgården för att undvika direktkontakt (även om jag i och för sig är fullvaccinerad). Jag kan sedan ladda upp på Dropbox och skicka en länk för nedladdning, mycket enkelt, ingen datorvana behövs för det. Metoden belastar inte det egna Dropboxkontot, man behöver faktiskt inte ett konto... Upphämtning kan ske vid ett senare tillfälle eller via trädgården.

Jag konverterar VHS, Super VHS/Super VHS-C (JVC SR-S388), Video 8 (Sony GV-D800E), High 8 (Sony EV-C2000E), Digital 8, HDV/DV (Sony HVR-M15AE), MiniDV, Super 8 och Normal 8 (8 mm) utan ljud samt HDV (Sony HVR-M15AE) till digital form. Överför sedan till USB-minne, Dropbox eller extern hårddisk. Enklast och mest praktiskt är USB-minnen som jag tillhandahåller utan prispåslag. Även överföring via nätet (Dropbox) är populärt.

En fördel förutom tillgängligheten är att åldrandet stoppas, ett problem för magnetiska band. Även den rent praktiska hanteringen av filmerna underlättas genom att framspolningen är så snabb och exakt. Dessutom kan skivorna kopieras med helt bibehållen kvalitet, alltså en perfekt present eller julklapp. Filmerna spelas upp i vanliga  persondatorer och med fördel om datorn är ansluten till en TV. Uppladdade filmer i YouTube och Facebook kan också ses via en smartphone eller platta.

Priset per påbörjad timme speltid är 50 kr vilket också är minimikostnad per band. Kostnaden för överföring från Super 8 och Normal 8 är 15 kr/min. Varje bildruta skannas för sig vilket ger en speciellt bra bildkvalitet. Observera, ej ljud till Super 8/Normal 8.

 

Bandlagning kostar normalt 50 kr/band.

 

Ingen startavgift, gäller för all typ av digitalisering.

 

Adressen är Vadstenagatan 15 Göteborg (länk till karta). Andra hämt- och leveransställen är Täby, Norrköping och Uddevalla. Många skickar sina bilder och filmer via post. I de fallen får kunderna tillgång till en Dropboxmapp för snabb retur av färdigt digitalt material.

 

Martin Steisner Film och Musikproduktion
Vadstenagatan 15
418 71 Göteborg

Mobil +46 708-990629
steisner@telia.com
Skype: martin.steisner
youtube.com/c/MartinSteisner

Länk till Martin Steisner Film och Musikproduktion

 

Super 8/Normal 8

Kort video Super8: https://www.youtube.com/watch?v=7hHno4--f2g


Kundkommentarer: "Jag är mycket nöjd med digitaliseringen av mina gamla diabilder och Super 8 filmer och att jag varmt rekommenderar Martin Steisner."
Sven-Göran Juntti
Älvsjö

       
 
 

 

 

  

Webbmaster: Martin Steisner.